Een bedrijfsfiets voor uw medewerkers: alleen maar voordelen

<- terug

Een bedrijfsfiets voor uw medewerkers: alleen maar voordelen

De bedrijfsfiets mag terecht een winnende formule worden genoemd. Onderzoek wijst uit dat werknemers die regelmatig de fiets gebruiken over een betere conditie en gezondheid beschikken én bovendien minder afwezig zijn. Dat geldt overigens niet alleen voor de klassieke fiets, maar ook voor de steeds populairder wordende elektrische fiets en e-bike.

Omdat het fietsverkeer merkelijk vlotter verloopt dan de auto, raken fietsende medewerkers vaker tijdig op kantoor. En daar houdt het niet bij op. Dankzij de bedrijfsfiets hebt u minder parkeerruimte nodig of houdt u net meer plaatsen vrij voor klanten. En uw imago? Dat vaart er alleen maar wel bij. Want u toont dat uw organisatie oog heeft voor duurzaamheid en een gezond personeelsbeleid.

De overheid geeft een duwtje in de rug

De fiets is een prima middel om onze dagelijkse verplaatsingen duurzamer te maken. Niet alleen in onze vrije tijd maar ook in het woon-werkverkeer en bij professionele verplaatsingen. Daarom voorziet de overheid in een voordelige fiscale regelgeving. Eerst en vooral is de bedrijfsfiets 100% fiscaal aftrekbaar wanneer de medewerker de fiets effectief en regelmatig gebruikt voor verplaatsingen van en naar het werk.

Ook de kosten voor het onderhoud en toebehoren – denk bijvoorbeeld aan fietskledij, helm of navigatiesysteem – kan u volledig inbrengen. Dat is ook zo voor eventuele investeringen als de plaatsing van een fietsenstalling of een kleedruimte en bijhorende douches. Gunt u uw medewerkers daarbovenop een fietsvergoeding, dan mag u zelfs die kosten volledig aftrekken, met een maximum van 24 cent per afgelegde kilometer. Tot aan dat bedrag zijn geen sociale bijdragen verschuldigd én betaalt uw werknemer geen belasting op die vergoeding.

Verzekerd op weg, elke dag opnieuw

Net als andere bedrijfsvoertuigen kan u uw bedrijfsfietsen en hun gebruikers makkelijk en voordelig omnium verzekeren. Zo beschermt u de fietsen en toebehoren tegen diefstal, vandalisme en materiële schade.

Indien gewenst geniet de gebruiker fietsbijstand in de hele Benelux bij lekke band, technisch defect of ongeval. In geval van letsel kan de gebruiker terugvallen op een klassieke waarborg bij ongevallen. Die dekt de medische kosten en – in het slechtste geval – blijvende invaliditeit of overlijden.

De fietsverzekering kan naast de klassieke fiets ook worden afgesloten voor andere tweewielers zoals racefiets, mountainbike en zelfs elektrische steps. Contacteer ons voor meer informatie en vrijblijvend advies.

Bronnen:

https://biketowork.be/ (zowel NL als FR)

https://financien.belgium.be/nl/particulieren/vervoer/aftrek_vervoersonkosten/woon-werkverkeer/fiets

https://mobilite-mobiliteit.brussels/nl/zich-verplaatsen/fiets/naar-het-werk-fietsen